vrijdag 31 januari 2020

facebookbericht 1144De onderdelen 1 en 4 van dit programma zijn absoluut het bekijken waard. En wel hierom.

Uit deel 1 onthoud ik twee zaken.

a. Dat het voorstel van de verdediging van de uitvoerende arts om 'de complotterenden' de kans te geven om als getuige het vermoeden van complot te komen weerleggen niet werd weerhouden en dat niet werd verduidelijkt waarom niet.

b. Dat het onhoudbaar en eigenlijk ook onverantwoordelijk is om een zo gevoelige, delicate, complexe en levensbelangrijke materie de facto - door de manoeuvres die zijn gebeurd - in handen te geven van een jury van twaalf ongetwijfeld goedmenende maar per definitie ongekwalificeerde burgers. Het is nu goed uitgedraaid, maar voor hetzelfde geld was het anders geweest en waren de gevolgen niet te overzien.

Van deel 4 bewaar ik een grenzeloos respect voor dokter Dirk Van Duppen, voor de moed en de generositeit waarmee hij, uitgerekend in zo'n uitzending (maar dat is toeval), ons een zo belangrijke levensles komt geven. Welke, dat moet u zelf maar ontdekken. En wat ook moet gezegd, en met plezier: groot respect voor Bart Schols, voor de serene en empathische manier waarop hij dit gesprek in goede banen leidt, zonder in indiscreties en sentimentalisme te vervallen.