vrijdag 24 oktober 2014

zomer veertien 60


22 augustus – vrijdag / Visart

’t Is een beetje overeind krabbelen, na die toch wel zware avond gisteren. Hoofdpijn, maar niets meer in huis om daar iets aan te doen. Dat wordt dus een uurtje of twee uitzieken, tot de apotheek open is.
(…)

Lectuur: Elsschot. Ik start een nieuwe rubriek op mijn blog: ‘Surf je suf’, met de gelezen internetartikels en telkens een korte omschrijving van de inhoud in maximum één regel.

Na de middag fiets ik tussen twee buien door naar de fietsmaker. Met mijn koersfiets dit keer, gisteren brak ik tijdens mijn ritje een spaak. Ik keer terug met mijn Koga: nieuwe achterband, nieuwe remblokjes, opnieuw het oude stuur erop.  

Met een koffer vol afgedankte boeken naar De Eenhoorn. Ik krijg voor een stuk of zes boeken – en ze heeft er de mooiste uit gekozen – 15 euro. Ik kom buiten en moet meteen schuilen voor een stortbui. Ik sta een tijdje onder de Ezelpoort. Dat levert misschien een mooie foto op.


Ik lees enkele artikels over IS en de islam, en beëindig mijn lectuur van Tsjip / De leeuwentemmer. Rijles met Gerard, we eten samen en kijken naar het journaal. Als toemaatje krijgen we een item over kleurboeken voor volwassenen.

(…)