maandag 16 maart 2015

reactieBenoit Lannoo Beste vriend, even wat correcte informatie: de manifestatie #togetherforpeace was georganiseerd door de zes (en niet drie) erkende godsdiensten en de georganiseerde vrijzinnigheid en concreet gefaciliteerd door Sant'Egidio. Aangezien die erkende religieuze en niet-confessionele overtuigingen in ons land onder de bevoegdheid van de minister van Justitie vallen, was minister #KoenGeens een van de slotsprekers. De aanwezigheid van met name minister van Binnenlandse Zaken #JanJambon, kamervoorzitter #SiegfriedBracke en Brussels Gelijkekansenstaatssecretsris #BiancaDebaets werd bijzonder geapprecieerd, net als die van de parlementsleden #CarolineCastiaens, #WouterBeke, #HansBonte, #PaulDelva, #MichelDoomst, #BrigitteGrouwels, #WardKennes, #NahimaLanjri, #VanessaMatz, #JorisPochet, #StevenVanackere en hun gewezen collega's #IsabelleDurant, #ClotildeNyssen en #FauzayaTalhaoui.

*

Pascal Cornet Dank u voor de informatie, Benoit Lannoo. Dat is wat u als blijkbaar goed geïnformeerde burger weet en het is goed dat u mijn kijk corrigeert. Maar niet iedereen is even goed geïnformeerd. En het is op zijn minst relevant om te wijzen op de indruk dat hier een niet-politieke en op zich volstrekt oorbare manifestatie politiek wordt gerecupereerd door voornamelijk centrum- tot extreem-rechtse politici.

*

Benoit Lannoo Beste Pascal Cornet, ik ben niet een toevallig geïnformeerde burger, maar de adjunct-perschef van deze manifestatie. De aanwezige politici hebben zich allemaal zoals gevraagd op de tweede rij gehouden. Het zijn niet #JanJambon, #WouterBeke of #HansBonte die de camera's hebben opgezocht, maar omgekeerd. En er waren niet alleen Vlaams-nationalistische politici (#JanJambon, #SiegfriedBracke) en centrumpartijen (#WouterBeke, #KoenGeens, #BiancaDebaets, #BrigitteGrouwels, #StevenVanackere en zeker vier #cdenv-parlementsleden en #VanessaMatz en oud-#cdH-politica #ClotildeNyssen), maar ook MR-politica #FrançoiseSchepmans, sp.a'rs (#HansBonte en #FauzayaTalhaoui) en Ecolo'sters (#ChristosDoulkeridis, #IsabelleDurant en #EvelyneHuytebroeck).

*

Pascal Cornet Wel, ik vind dat politici hun werk moeten doen. Dit soort manifestaties zijn noodzakelijk omdat ze dat niet doen. Of niet voldoende. Er waren inderdaad centrum-linkse politici aanwezig, dat was me niet ontgaan. Maar de centrum- tot extreem-rechtse waren wel in de meerderheid. En uitgerekend zij hadden daar het minst te zoeken omdat zij op dit moment de touwtjes in handen hebben.

*

Benoit Lannoo Ik kan uw reactie wel begrijpen, Pascal Cornet, maar in de straten van Brussel hebben we hun aanwezigheid als een steunbetuiging ervaren. Maar ik kan begrijpen dat dit tijdens een korte televisiereportage als recuperatie overkomt. Toch was #togetherinpeace een succes! Goede nacht, Benoit