maandag 30 januari 2023

gisteren 29

230129

Meer dan een halfuur doet mijn overjaarse desktop-pc erover om herop te starten na een foutmelding die ik nooit eerder zag. (De pil van deze foutmelding werd verguld met een droefenis uitdrukkend emoticon ;-( .) Ondertussen protesteert de ventilator in de zwarte doos hevig. Na andermaal, de tweede keer in korte tijd, langs de afgrond van een totaal externgeheugenverlies te hebben gescheerd, overweeg ik nu toch een spoedige investering in ‘state of the art’ elektronische apparatuur.

Een kleine ontgoocheling. Ik installeer me op de bank met gebak en koffie voor het WK veldrijden en dan blijkt dit pas volgend weekend te zullen plaatsvinden. Ik blijk op het verkeerde been te zijn gezet door het nu al dagenlange gespeculeer en de oeverloze commentaren – Van der Poel of Van Aert? – op allerlei nieuwskanalen die mij ongevraagd bereiken.

Ondertussen worden de geesten verder gemasseerd en voorbereid op de Vlaamse onafhankelijkheid. Als het niet via het parlement kan, dan maar via een ‘extralegale’ coup. De bedoeling is wellicht dat niemand er nog van zal opkijken als deze dan eindelijk zal blijken te zijn gepleegd.

 

Eens was ik jong en schoon. / Vrouwen die met mij dansten werden in mijn armen / medegevoerd tot duizelingwekkende hoogten.

Gerard Reve, ‘Avondrood’ (fragment), in *Verzamelde gedichten*, 118