Van gisteren moet ik onthouden wat S. me allemaal aanraadde inzake goede voedingsgewoonten: de dag beginnen met een glas vers fruitsap en ongeveer een half uur later drie sneden brood met een weinig zoet beleg; om 10 uur een appel of een yoghurtje; als middageten een Montignaccombinatie van vlees of vis met groenten of van rijst of aardappel of pasta met groenten; halverwege de namiddag een koekje of een stuk fruit; ’s avonds een broodmaaltijd met verse groenten en wat mager vlees en in elk geval geen superlekkere salami’s of vette kazen!; de dag mag worden besloten met een trappist of twee glazen wijn – maar er moeten ook dagen kunnen zijn van zónder. Van gisteren wil ik mij ook onze Vesparit herinneren: het spectaculaire uitzicht vanuit Mont Sant’Angelo op de Italiaanse oostkust richting Trani en Bari, de naïeve ex-votoschilderijen in het museum van de bedevaartskerk San Michele, de kou die we voelden toen we – tot twee keer toe – voor een regenbui moesten schuilen en later tijdens de schier eindeloze reeks bochtige kilometers in het Silva Umbra.
Vandaag bezoeken we Peschici.