woensdag 17 september 2014

zomer veertien 2924 juli – donderdag / Elisabethlaan

De eerste uren van de dag verlopen moeizaam. (…) Wat internetartikels over de manier waarop men in Nederland met de vliegtuigramp in Oekraïne omgaat, enkele bladzijden Sévigné, terug in bed, enkele blogposts. Om half 10 besluit ik een fietstochtje te maken. (…) Enkele foto’s van de bunkers langs het kanaal tussen Steenbrugge en Moerbrugge. 


Langs bij Jan. Ook Koen is daar (…). Jan staat onder de pruimelaar: Jantje zag eens pruimen hangen, zegt Koen. De meeste pruimen zijn door een ziekte aangetast. (…)


Na de middag het gebruikelijke vakantieprogramma: Proust en Tour op tv. Nibali zet op indrukwekkende wijze de puntjes op de i. (…)

Met Pol bespreek ik de internationale economische toestand (…) en zijn plannen voor zijn boerderij in Frankrijk (…). Na de tomaat-met-mozarella-en-basilicum vertrekken we naar zee, met Sarah, Anna-Livia en Quinten. Goede temperatuur van het zwemwater, ietwat onstuimige golven, een wat verraderlijke onderstroom. Het doet deugd. We drinken nog iets op de dijk. De diensters staan ‘toppezot’. Pol toont een filmpje dat hij heeft gemaakt op de opening van het kunstenfestival in Watou: Raymond van het Groenewoud, Helmut Lotti en Peter Holvoet-Hanssen groeten de vlag van Brozistan, een verplaatsbaar land dat ze op een stootkar overal mee naartoe nemen.