zaterdag 2 maart 2019

het overzicht 095


Hier klopt iets niet. Hier is iets gebeurd, maar wat? We proberen uit de foto af te lezen hoe de zaak in elkaar zit. Of zat. Moeilijk kan het niet zijn want er zijn, afgezien van zand, zee en lucht (die laatste twee vloeien in elkaar over) slechts drie elementen: een paal, een strandcabine en een houten palet. Dat palet moet de vloer van de cabine zijn geweest. Of het dak? De sleutel tot de ware toedracht zit in de cabine. Meer bepaald in de schaduw van de cabine. Daar pas zien we dat de cabine ondersteboven op het zand staat: de deuropening zit boven en dat kan dus niet. In de opening bovenaan paste de vloer. Ook die ligt ondersteboven op het zand, zien we nu want die middelste dwarsbalk moet onderaan hebben gezeten.

Ik herhaal dus mijn vraag: wat is hier gebeurd? Heeft een storm de cabine opgetild, of is de cabine het voorwerp geweest van vandalisme?

De paal is niet belangrijk voor het verhaal: hij stond er voor de calamiteit, en hij staat er nog altijd. Maar er is wel een verhaal. En dat is waar deze foto over gaat.

Noordzeestrand – 080928