maandag 10 november 2014

facebookbericht 650Ik weet het niet zeker, ’t is veeleer Fingerspitzengefühl, als het al geen Hineininterpretierung is, maar als ik zo zie wat er aan de hand is, dan bekruipt mij een akelig gevoel. Op de ‘grote betoging’ (de aanvechting bestaat om beide woorden met dubbele o te schrijven) van 6 november stond de politie tegenover ‘sossen’ aan de ene kant (provocateurs uit de Antwerpse haven), en een socialistische burgemeester aan de andere kant die het niet voldoende voor hen opnam en verkeerde bevelen gaf. Blauw-op-straat twee keer tegen rood, dus. Dat belooft voor 24 november in Antwerpen en het laat zich al raden welke zijde de politie alvast niet zal kiezen.

We weten bovendien wie politiek verantwoordelijk is voor de politie, zowel nationaal als in Antwerpen. Ik suggereer niets, ik zou te dicht bij Kristallnachtscenario’s uitkomen.

De kaarten liggen dus duidelijk voor de veldslag die sommigen over twee weken hopen te ontketenen. Het is in elk geval duidelijk wie daarbij het meeste garen zal spinnen.

Ik denk dat het tijd is dat CD&V én de christelijke vakbond een zeer duidelijk signaal uitsturen. En dat er hier een buitenkans ligt om die hele N-VA-polarisering een flinke hak te zetten door van 24 november in Antwerpen een vreedzaam feest te maken.