maandag 13 februari 2023

gisteren 43

230212

▲ Stef Kamil Carlens covert 'I and I' van Dylan. Je moet het maar doen, realiseer ik me: op een kouwelijke zondagvoormiddag zo hartverscheurend zingen, zonder publiek, in een koffietafelprogramma als De Zevende Dag.

▲ Een kwartier voor ik met S heb afgesproken voor een namiddagwandeling komt zij mij in mijn siëstadroom ophalen op een druk bijgewoonde receptie. Ik sta alleen aan een receptietafeltje, uitkijkend naar aanspraak. ‘Kom,’ zegt ze, ‘je moet mee, anders komen we te laat.’

▲ Nu heeft de groene halsbandparkiet ook in Brugge zijn intrede gedaan. Voor het eerst zie ik, ter hoogte van het Minnewater, een koppel van deze exoten in mijn stad.

▲ We hebben het nog maar net over F gehad en, kijk, wie komt daar in zijn gele jekker vanuit de tegenovergestelde richting op de Vesten op ons af gewandeld? Inderdaad.

▲ Tiende dag op rij meer dan tienduizend stappen en drieënveertigste opeenvolgende dag zonder alcohol. Veel meer kan ik toch niet doen?

De zwarte bestelwagen met Sultan Zadrans kist is maar net de hoek om wanneer bus 86 van de MIVB de straat komt ingereden. De Vierwindenstraat in Molenbeek is enkele richting, de trottoirs zijn te smal voor het vele volk dat na de gebedsdienst steun zoekt bij elkaar.
De chauffeur, zichtbaar uit zijn hum, vertraagt en claxonneert. Hij kan niet weten dat hier zopas afscheid is genomen van een oom, vriend, collega die het leven liet onder de wielen van net zo’n bus. De rouwenden stappen hoffelijk opzij, de chauffeur groet niet terug.

(Filip Rogiers in De Standaard: https://www.standaard.be/cnt/dmf20230209_96463941)