donderdag 9 februari 2023

gisteren 39

230208

De zwanen zijn aan het broedseizoen begonnen.

Ik hoor Wim Delvoye op de radio zeggen dat zijn kakmachine iets van álle mensen is en dat woke er dus geen vat op heeft. En ook dat zijn getatoeëerde varkens vooral in het Midden-Oosten op veel bijval kunnen rekenen. Dat laatste vindt hij vreemd want hij heeft die varkens toch aangeraakt?

Laten we vooral blij zijn met het feit dat vannacht de grond onder onze voeten alweer niet gebeefd heeft en dat we niet zijn moet wakker worden, of niet wakker worden, onder een berg van beton en staal.

 



 

Treger liep voort als in een vermoeide droom. Hij zag op tegen de uitvoering van het programma voor de rest van de dag dat hij zo lichtvaardig had opgesteld, maar waaraan hij zich moest houden: ten eerste flink wat wijn kopen, misschien wel een voorraad die hem door een gehele reeks van dagen inclusief de kerstdagen heen kon voeren, nogal een vracht om te voet mede te sjouwen maar het was te doen want de afstand viel mede; ten tweede naar de Mis gaan en biechten; en ten derde, zich naar de dierentuin begeven om daar de teddybeer aan de jonge oppasser van verstoten poema’s ten geschenke te geven, die naar de volkse en daardoor bij voorbaat onderworpen naam Gerrit luisterde. Dat derde deel van het programma was niet eenvoudig, want het eiste veel moed, maar ook tact en verstand.

Gerard Reve, Bezorgde ouders (1988), 148-149