maandag 6 februari 2012

reactie

Ik vond het ook zeer moraliserend, Mia... Alsof seks niet vrolijk kan zijn : alleen maar ellende en hard labeur. Alsof alleen een geobsedeerde interesse kan hebben voor triootjes en andere speelsere activiteiten. En natuurlijk loopt het dan slecht af ! Dan krijg je een catharis - en daarna de zaligmakende onthouding !

S.

Ja, maar dit is toch gewoon een case study die inzoomt op iemand met een verslaving. Dat is uiteraard een obsessie. Ik vind er niks mis mee om dan even een film lang een close-up te gaan maken van die obsessie. Kort door de bocht misschien, deze vergelijking, maar een film over een psychopaat of een serial killer schetst toch ook weinig 'normaal' en 'speels' gedrag? En niemand loopt daar toch de zaal uit met het gevoel dat de menselijke psyche toch wel heel erg eenzijdig in beeld is gebracht omdat het ging over iemand die a volonté loopt te moorden?

M.V.

Je hebt gelijk of liever je zou gelijk kunnen hebben indien er dan echt een portret neergezet werd van die verslaafde, met een kader, een geschiedenis, maar het is zeer schematisch en zo wordt het toch algemeen. En verder is ons aller betrokkenheid bij seks toch groter dan die bij seriemoorden. Hoop ik.

S.


Deze film heeft me op geen enkele wijze kunnen bekoren... jammer... want de verwachtingen waren zeer hoog, maar noch verhaallijn noch de protagonist etaleren enige psychologische diepgang van formaat...

AvdD