vrijdag 5 mei 2017

facebookbericht 978

er is een discussie over in hoeverre journalisten worden geweerd op publieke lezingen van staatssecretaris Theo Francken, zie onder meer hier

Ik begrijp nog altijd niet waarom journalisten zich kenbaar moeten maken op een lezing van een staatssecretaris. (…) Het lijkt mij in deze tijden toch wel relevant dat de buitenwereld weet heeft van wat de staatssecretaris te vertellen heeft.

(…) hier wordt in elk geval zeer goed zichtbaar hoezeer de verhouding tussen politiek en media verziekt is. Het doet mij in elk geval denken aan sommige landen waar ik als het hierover gaat liever niet aan denk.

*

Ik heb nu al een paar keer gelezen dat een politicus of politica journalisten van zijn of haar twitter zwiert als die journalist naar zijn/haar gedacht te kritisch uit de hoek kwam. Dat is wat mij betreft een gelijkaardig incident. Op zich inderdaad ook een 'non-event', maar als symptoom van een verziekte relatie tussen pers en politiek even belangrijk als de discussie over de lezingen van Francken. Democratisch verkozen politici horen er voor iedereen te zijn.