maandag 29 december 2014

facebookbericht 692


Op Facebook werd iets gepost over het ‘multicultureel bolsjevisme van de VRT’. Ik mengde mij in het discussietje dat daarop volgde.


Ik vond dit een bijzonder interessante discussie. Ik trek er de volgende conclusie uit. Nu de hele zwik gepolariseerd is, blijkbaar, mag je nooit de fout begaan van niet over het muurtje te kijken. Je dreigt vervreemd te geraken. Vandaag heb ik over het muurtje gekeken, en ik moet zeggen, het bleef allemaal nog zeer beschaafd en vriendelijk. Dankuwel Erwin Vermeire daarvoor. U was nog tamelijk beleefd, als ik het zo vergelijk met uw vrienden op de fora her en der. Maar het is toch confronterend om te zien hoe ànders het er daar uitziet, aan de overkant. 'Bart' die de geldkraan dichtdraait; de westerse beschaving die alle andere in de schaduw stelt; Bart De Wever die begrijpt dat hij met het vreemdelingenthema geen extra stemmen zal halen; het zelfstandig Vlaanderen dat de migratiewetgeving zal aanscherpen; de media die in een vuile oorlog verwikkeld zijn met de 'V-partijen'... Ik verzin niets, het staat allemaal hierboven. Ook op de pagina van Erwin Vermeire, overigens, staat nog meer van dat fraais. Allemaal zeer beschaafd en vriendelijk. Ik kan er alleen maar uit afleiden dat het een andere planeet is daar aan de andere kant van de muur, intussen. Maar wellicht denken ze daar hetzelfde over mijn kant, die ook de kant is van Koen Peeters en Ankie Vandekerckhove. Dank u voor uw steun, Koen en Ankie. Ik voelde mij een beetje onveilig in deze krabbenmand. Gelukkig is er ook nog Luc Van Braekel, die zich zeer opvallend afzijdig heeft gehouden, hoewel hij toch het vuur aan de lont stak. In het beste geval is hij ook niet zo gelukkig met de voortvarendheid van zijn kompanen. Allez vooruit, nog een goede nacht voor iedereen. En ik wens iedereen, Vlamingen, flaminganten en 'belzen', een vredevol 2015. En dat we ons in dat komende jaar eens met de werkelijk urgente problemen bezighouden.


*

Het is confronterend te zien hoe die mensen denken. Maar je moet altijd beseffen dat ze precies hetzelfde over 'ons' denken. En dat is dan ook weer confronterend.