woensdag 10 maart 2021

reactie

Joachim Stoop Ik vind uw post zowaar een pak irritanter dan de media-aandacht. Rotverwend wicht? Slachtoffercomplex? Dus vooringenomen verwijten is perfect toegelaten als het naar hogere rangen is gericht? Dus mensen met kapitaal kunnen niet of hebben geen recht om suïcidaal te zijn? En ja, ik heb (een stuk) gekeken. En ja, mijn empathie stopt niet waar iemands privilege begint. Als u er dan toch aandacht aan besteedt, schiet uw pijlen dan richting sensatiepers en het manifeste racisme van het koningshuis en erbuiten.

Als u wel had gekeken, had u net als ik gemerkt dat die Meghan alles zeer intelligent en genuanceerd in woorden kan gieten.

 

Joachim Stoop U vindt dus dat mijn post over de irritante media-aandacht irritanter is dan de irritante media-aandacht zelf. Dan vrees ik dat we in een vicieuze cirkel zitten en dat er geen vergelijk mogelijk is. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, nietwaar?

Overigens minimaliseer ik nergens racisme en suïcidale neigingen.

Wat ik wel doe, is vragen stellen bij het feit dat deze lieden blijkbaar vanzelfsprekend een groot bereik krijgen (kopen?) om - al dan niet terecht - te klagen. Allemaal heel erg hoor, maar ik zal mijn aandacht hierdoor niet laten afleiden van problemen die minder mediageniek zijn.

En waar ik het niet over had, maar u doet mij het nu toch zeggen, is dat ik ten aanzien van mevrouw Markle wel extra voorbehoud aanteken omdat zij als actrice maar al te goed op de hoogte is van hoe je efficiënt communiceert (emoties tonen, pauzes inlassen, gedragen spreektoon, etcetera). U hebt het over 'intelligent en genuanceerd'. Ik heb het over manipulatie - waarbij uiteraard de rol van de firma Harpo ook niet kan worden geminimaliseerd.

En nogmaals: ik heb niet gekeken naar de volledige uitzending, maar heb toch voldoende fragmenten gezien om mijn oordeel te staven. Mijn verwijten zijn niet 'vooringenomen' en hebben al helemaal niets te maken met sociale stratificatie, zoals u suggereert.

Toch bedankt voor uw commentaar.