maandag 11 juli 2022

notitie 240

OPROEP

Beste Vlamingen, Vlamen, flaminganten, confederalisten, nationalisten en regionalisten,

Ik dacht op deze ons dierbare Vlaamse feestdag eens op mijn fiets te springen om te genieten van, wat zeg ik, om te zwélgen in de aanblik van de mooi bevlagde huizen hier ter stede. Ik was al verlekkerd op de aanblik van talloze klauwende leeuwen, Vlaamse leeuwen uiteraard, onze fiere vaandels in geel en zwart. Wel, beste compatriotten, mijn teleurstelling is groot. En het draaide nochtans al tegen de noen, dus het argument dat de hardwerkende Vlaming nog niet uit zijn bedstee was gerold ten einde zijn vendel uit het raam te hangen, neen, die vlieger gaat niet op.

Hoe kaal was de reis waar ik van terug kwam! Tien kilometer heb ik hier ter stede gefietst en wat zag ik op die twee maal tien kilometer gevelrijen: vijf, sléchts vijf leeuwenvlaggen. Vier collaboratie- of fascistische en één officiële van de Vlaamse Gemeenschap. Ja, ze klauwden fier, dat wel – en dat ze dat kunnen, dat weten we. Maar sléchts vijf versierde gevels op twintig kilometer gevelrij, dat is toch een beetje weinig op zo’n mooie dag. Komaan, het kan en moet beter! Wat we zelf doen, doen we zelf!

Zeker als men dan nog in acht neemt dat ik nog twee andere vlaggen heb gezien. Een van de voetbalploeg Sint-Truiden (maar het kan ook van Oekraïne zijn geweest, waar onze nationalistische broeders van beide kanten van de Europese grens een verbeten strijd aan het voeren zijn, heb ik gehoord), en dan ook nog een van de – horresco referens – geopolitieke entiteit waarvan ons fiere Vlaanderen gedoemd is nog een tijd deel uit te maken. Maar geen lange tijd meer! Blijf dus werken, gouwgenoten, aan de verkiezingen van 2024 en hopen op de daarop volgende staatshervorming die wij samen met onze zielsverwanten van het Belang zullen doorvoeren! Daarom is het belangrijk dat wij onze gevels bevlaggen. Met leeuwenvlaggen, niets dan leeuwenvlaggen. Met leeuwen met of zonder rode klauwen, peut importe – laat die bakfietsintellectuelen, Gutmenschen en linkiewinkies daar maar over zeuren. Wij houden ons met het werkelijk en enig belangrijke bezig: de onafhankelijke republiek Vlaanderen! Kleur de straten van ons geliefde trotse steden in geel en zwart!

Dus, beste flamingant, bevlagt uwen outer en heerd, en vergeet niet:

Wat Wals is, vals is
Vliegt den Blauwvoet, storm op zee

en 

Belgikske Nikske!