woensdag 10 februari 2021

tweede druk

 

Volgende week plaats ik mijn bestelling voor de tweede druk van De elfde teen, het eerste deel van mijn autobiografie. Inschrijven kan nog tot en met 15 februari.

(kijk onderaan deze oproep voor enkele reacties op de eerste druk)

 *

In De elfde teen heb ik het over mijn voorgeschiedenis: mijn afkomst, voorouders, grootouders, ouders. Om dat alles te behandelen, had ik een tweehonderdtal bladzijden van doen.

Aan mijn autobiografie ligt een literaire ambitie ten grondslag. Het is niet mijn bedoeling een historisch correcte weergave van de feiten te geven. Dat zou saai zijn, zoals elk gewoon leven saai kan zijn. Er moet in de loop van de onderneming een spanningsboog tot stand komen, en die zal te maken hebben met wat identiteit, continuïteit, vaderschap en schrijverschap kunnen betekenen. Uiteraard zullen behalve de particuliere feiten uit mijn persoonlijke geschiedenis ook elementen uit de bredere maatschappelijke en politieke context een rol opeisen. In de loop van mijn leven is de wereld drastisch veranderd – het is mijn bedoeling ook daarvan getuigenis af te leggen.

De prijs van het boek heb ik gezet op de ronde som van 15 euro. U schrijft dat bedrag over op rekeningnummer BE72 7380 1628 5716, met de vermelding van ‘De elfde teen’ en ook uw adres en e-mailadres. Op die manier bouw ik een intekenlijst op. Half februari 2021 sluit ik de inschrijftermijn af en laat ik de boeken drukken. Zodra ze geleverd zijn, zorg ik dat het door u bestelde exemplaar tot bij u geraakt. Uiteraard mag u meerdere exemplaren bestellen.

Ik houd uw gegevens bij, zodat ik u op de hoogte kan brengen van het verschijnen van de volgende delen.

 

(en dan nu enkele reacties op de eerste druk)

<<Je boek heeft me aangegrepen. Het heeft me tot nadenken aangezet, wat altijd een goede zaak is.>> (Martin Pulaski)

<<Ik vind het een prachtig boek met bepaald indrukwekkende slotbladzijden. Was ik de uitgever, ik zou niet aarzelen.>> (Luuk Gruwez)

<<Zwierig geschreven. Herkenbare situaties. Met veel interesse en plezier gelezen. Ook de gelijktijdige reflectie over het schrijven en het schrijverschap maakt het bijzonder relevant.>> (Eric Rinckhout)

<<Het voelt aanvankelijk wel wat onwennig om ongegeneerd in je leven binnen te kijken. Toch is het zonder enige twijfel door de literaire kwaliteit van het boek dat jouw verhaal zichzelf overstijgt.>> (Bruno Van Dycke)

<<De elfde teen heb ik opgevreten en Cornet zou je moeten lezen. Iemand met zoveel talent zou zoiets niet in eigen beheer hoeven uit te geven.>> (Johan Debruyne)

<<Erg mooi: de vermenging van literatuur (Miller, Claus enz.) met de Vlaamse familiehistorie...>> (Koen Peeters)

<<Geef het een heel grote prijs, geef het eerst eens een goede uitgever, het zou meer dan verdiend zijn. Hulde!>> (Ivo Kievenaar)

<<Je hebt met een haast verlegen respect de terugkeer naar een verborgen familie mogelijk gemaakt in een sterk ontroerende sterke taal.>> (Truus Roeygens)

<<Een intellectueel goudmijntje die elfde teen van Pascal Cornet. Ik heb mij moeten inhouden om het niet in één adem uit te lezen, bewust mijn enthousiasme moeten beteugelen om traag en bedachtzaam van elk ogenblik, van elke zin te genieten.>> (Pierre Plum)