woensdag 5 februari 2014

reacties


Op 1 februari postte ik hier een op 11 december 2013 geschreven stukje over mijn wedervaren als eindredacteur van de Poëziekrant. Ik vestigde er ook op Facebook de aandacht op. Waaraan het ligt, ik weet het niet, maar het stukje werd liefst 826 keren aangeklikt. Dat is veel meer dan gebruikelijk. Een recensie van Oorlog en terpentijn bijvoorbeeld haalt maar een goede 40 keer. Ik durf niet te denken hoeveel keer het dan ook echt gelezen wordt. Maar goed, het verslagje van mijn pijnlijke ontslag als eindredacteur van de Poëziekrant, na zeventien jaar trouwe dienst, sloeg dus aan. En heel wat mensen lieten ook een reactie achter. Ik wil hen allen bedanken.

niet leuk...
NC

pffff....
GR

neen, niet leuk.
MV

Sterkte.
LP

Courage, Pascal, er dient zich wel iets anders aan.
PL

Over veldslagen en oorlogen ...
DVR

Dat is balen, Pascal.
CS

Idem!
PH

Afscheid nemen doet pijn. Sterkte!
BH

Op zo'n moment zeg je geen dankje meer voor de koffie. Op naar ander en beter verdomme. Sterkte in elk geval!
DVdN

Niet leuk om horen, Pascal. Succes met nieuwe uitdagingen, toch.
WL

heeft iets van Raymond Carver en de empathie voor the working poor. freelancers zijn zo vrij om steeds weer op n schopstoel te gaan zitten. we keren terug nr de tijd dat onderwijzers achter hun uren zich met de kunsten mogen bezighouden.
KVS

Niet leuk!
LCL

Heel veel sterkte.
SVV

Sterkte Pascal. Schrijf de frustratie van je af... levert dikwijls mooi werk op.
UA

misschien kan je wel meer voor jezelf schrijven nu....
SD

Dit is NIET leuk! Sterkte. Maar jij, Pascal, jij houdt je wel haaks!
PR

Something will come up
FM

Fucking hard... Veel sterkte. Vergeet niet: in moeilijke tijden is men vaak het creatiefste in het vinden van nieuwe wegen.
JM

Pascal, krachten bundelen!
DVDS

tijd voor een roman? je zou dat goed doen en veel voldoening uit halen.
SR

dat is werkelijk heel jammer!
JWL

Een mens krijgt al eens een klap... Laten helen! Courage!
JG

Jammer Pascal! Ik blijf toch geabonneerd op de Poëziekrant...maar betreur het!
PP

In een sonnet noemen we dit de volta. Heb je in dit stukje niet al aangegeven waarover het sextet zal gaan?
BM

veel moed!
TV

Things are never as bad as they seem at the time. Hou je haaks, Pascal.
PV

Kut! Sterkte ermee.
RV

Jammer voor de Poëziekrant... Tijd voor de Pascalkrant
DB

Je hebt nog een koffie gekregen. Ik kreeg zo iets gewoon per telefoon. En daar sta je dan wezenloos voor je uit te staren of zoekend waar is het misgelopen, wat heb ik verkeerd gedaan? Je verliest gewoon je grip op de realiteit, de wereld wordt een onbekende waar je je niet meer in thuis voelt. Je begint aan alles te twijfelen, je houdt je mening maar voor jezelf want blijkbaar irrelevant zo niet misplaatst. Je laat de brutaliteit van je kinderen maar zo want misschien zijn zij wel nog in connectie met de wereld? En dan ga je maar slapen met je slofjes netjes naast het bed en je denkt word beter niet meer wakker. En tel je je dagen.
DVM

Dju. Merde. Courage.
BVL

Starbucks. Bah! Echt de plek om vervelende dingen te beslechten.
PI

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Troost je, het leven hervat zich steeds!
HVS

Heb ondertussen het gesprek gelezen en ben er echt wel door geraakt!
HVS

die nieuwe hoofdredacteuren ook altijd die gelijk een ferme voetafdruk moeten maken. Bah.
GB

Crisis. Jammer Pascal, meer dan jammer. Bedankt voor al die meters.
RE

Ik kan dit moeilijk liken, maar herken de situatie. Troost je: ook hoofdredacteuren krijgen de zak.
PT

OMG, herkenbaar. Einde van een interim opdracht werd me medegedeeld in overvol bedrijfsrestaurants. Onverwachts. Wilde net mijn eerste hap soep nemen. Mijn lepel bleef ergens ter hoogte van mijn kin hangen. Direct het nieuws brengen, dat had diegene wel opgepikt van de cursus slechtnieuwsgesprek. Dat is nu 2 jaar geleden. Na de eerste schrik en boosheid, heb ik het kunnen omdraaien. Ik heb zijn onbeholpenheid vergeven en "het ligt niet aan je kwaliteit van je werk" aangegrepen voor referenties. Ik weet 17 jaar is niets vergeleken 11 maanden. Leerzaam was het wel. En de tijd daarna heeft zo veel goede gebracht! Pascal, ik wens je sterkte. En ik hoop dat deze draai en de tijd die nu vrij komt, jou mooie dingen brengt!
SvR

Two roads diverged in a yellow wood,/ And sorry I could not travel both/ And be one traveler, long I stood / And looked down one as far as I could/ To where it bent in the undergrowth;/ Then took the other. And that has made all the difference. (Robert Frost in a nutshell)
DJ

Mazzel tov -- misschien een geluk bij een ongeluk. Je weet nog niet hoe gunstig deze kentering kan uitvallen. Succes collega.
J-P B

Veel sterkte, en op naar nieuwe uitdagingen!
KV

Sterkte, en ga vooral niet bij de pakken neerzitten!
D P-B

Mijnheer, ik denk dat ik u niet ken, maar ik las uw berichtje op de "muur". Ik heb dat ook meegemaakt, maar in het onderwijs (een mengeling van jaloezie, dat men liever jonge dames uit een bepaalde sector in het kunstonderwijs heeft en niet benoemd zijn, doet de rest). De moed nooit opgeven, er komen dan verrassende positieve zaken uit voort!
GDS

niet leuk! Hopelijk biedt deze tegenslag opportuniteiten, een eerste stap naar iets nieuws, een nieuwe uitdaging, iets moois in 't verschiet ! Ik duim alvast !
CS

Dag Pascal, we hebben elkaar nog nooit live ontmoet, we hebben een keer gemaild, en dat was het tot nog toe. Ik las gisteravond dat je de bons hebt gekregen als eindredacteur van PK. Je bent er geen stap mee vooruit geholpen, maar ik wil je toch laten weten dat ik het erg sneu voor je vind.
FP

slik... bijzonder herkenbaar...
BP

Spijtig om te lezen dat je niet meer voor de Poëziekrant werkt...
AC

Zucht…x
AG

het spijt me te lezen dat je je job bij Poeziekrant kwijt bent en ik wens dat je de vrijkomende tijd inderdaad waardevol(ler) zult kunnen besteden en de financiële put meester zult kunnen.
KB