maandag 2 juli 2012

campagne 6

Ik krijg als kandidaat ook wat drukwerkfaciliteiten toegestopt. Een ervan is de ‘canvaskaart’. Daar komt mijn portretfoto op en een door mij te schrijven tekstje van maximum 350 karakters. Allicht voor het geval die foto niet zou volstaan om mijn geloofwaardigheid kracht bij te zetten. 350 karakters is behoorlijk weinig en het vergt wel een uurtje werk om daar al mijn prioriteiten voor het gemeentebeleid in te proppen zonder vervelend en arrogant over te komen. Ziehier het resultaat:
Brugge is een goede stad om in te wonen. Maar het kan nog beter: met een gereguleerde vastgoedmarkt en een vriendelijk fietsbeleid, met zwerfvuilpreventie en een toerisme dat binnen de perken blijft, met transparant bestuur en een sterk sociaal weefsel, met een haven die het binnenland niet opsoupeert, met florerende buurtwinkels en volkse cafés.
Dat zijn 348 tekens, inclusief de spaties. Ik hoop nu maar dat ik geen onmisbaar beleidspunt vergeten heb. Ik dacht: laat mij beginnen met een positieve boodschap. In wat er na komt heb ik gepoogd niet al te veel met het opgerichte wijsvingertje te wapperen - ook al zijn er zeker zaken die onze aandacht vragen. Het souperen, de bloemen en de frisse pint op het eind zorgen voor een conviviale noot.