dinsdag 22 januari 2008

Dag 144 vVH&C

080109 en 080122 – Het gedurende weken met veel tamtam aangekondigde programma met Phara de Aguirre blijkt niet veel meer dan een babbelbarak. Gisteren (080121) mocht Jan Decorte als de nar van dienst fungeren – het moet gezegd dat hij dat met verve deed. Een allochtone ‘komiek’ leurde met een foto van een Vlaamse politicus in Wallonië, een lachband begeleidde de reacties. Een lachband in een politiek programma: zo ver zijn we al.

Martine Tanghe spuit in de aankondiging van háár op de actualiteit geënte talkshow meteen bemoedigende peptalk. De kijker zal aan het eind kunnen zeggen: ‘De wereld is toch niet zó slecht’. Ja: ‘Er zal ook plaats zijn voor een glimlach’.

In een spot van de VRT-Nieuwsdienst draven de journalisten op als koene ridders die in een sfeer van spirit en heldhaftige collegialiteit de wereld verslaan. Helemaal op het eind van die spot (professioneel gemaakt, fraai geschoten – zeer relevant allemaal) krijgen we opnieuw Tanghe in beeld. Zij is het journaal aan het presenteren. We horen nog net de woorden ‘Goed nieuws over…’

De VRT-Nieuwsdienst als belangrijkste leverancier van entertainment en goed gevoel op de openbare zender, stilaan.