donderdag 21 oktober 2010

reactie

U hebt een punt daar waar Erik L. het heeft over 'links' nationalisme. De basken zijn daar nog zo'n voorbeeld van. Enkele jaren terug in een discussie verzeild geraakt in Mirafuentes met enkele basken omtrent nationalisme. Omwille van enige babylonische spraakverwarring begrepen deze dat onze stelling was; nationalisme is rechts! Bijna gingen ze op de vuist die linkse rakkers. En toch, we hadden de neiging hen sympathiek te vinden.
Zijn wij Vlamingen niet eerder geneigd los van links of rechts, eerder te gaan voor de underdog?

Ikzelf zie een kil cdu-achtige Vlaamse staat helemaal niet zitten en dit vooral omwille van die sfeer van 'wij kunnen het beter'.

Kozen wij ook niet partij tegen de Serven toen zij indertijd hun wil wet wouden zien worden tegen de andere volkeren van het voormalige Joegoslavië? Die schotten en welshmen zijn toch ongelooflijk veel sympathieker dan die arrogante bingedrinkende engelsen (eens met een schot beginnen drinken?)

De Noord Ierse onafhankelijkheidstrijd (hoor Bono al zingen) kreeg bij ons toch ook enig goedknikkend gebaar van steun tegenover die protestantse Paisly, vazal van de britten.

En kijk tenslotte naar onze broeders in Bergues, Bray Dunes, Hondtschoote en Duinkerke; zouden we niet graag deze vlamingen één laten worden met onze toekomstige natie?

Johan B.