woensdag 22 april 2009

Dag 604 vVH&C

[Uit een mail aan H.]

090413 – Algemeen moet ik zeggen dat de toestanden op Carrefour de l'Arbre (en jammer genoeg op steeds meer andere plaatsen) me absoluut niet aantrekken. De Vlaamse pensenkermis, de zattigheid, de geforceerde leute... Ik zeg niet dat er daar geen echte wielerliefhebbers tussen zitten maar het getuigt allemaal niet van veel respect voor de coureurs. Die moeten met de daver op het hart (en niet alleen, door toedoen van de kasseien, in de kloten en de armen) daardoorheen en het is wachten tot er iets ernstigs gebeurt, een zwaar accident of een regelrechte onsportieve koersvervalsing, vooraleer men daar zal moeten ingrijpen.

Bedankt voor de foto's en de livecommentaar via sms tijdens de wedstrijd. Ik geniet er nog altijd het meest van voor mijn tv. Hoste is inderdaad een pechkampioen, maar ik denk niet dat hij tegen Boonen opgewassen was - hij was trouwens maar met de grootste moeite tot in de kopgroep geraakt. Zijn reactie op tv ten aanzien van Flecha was niet bijzonder sportief. Alsof de Spanjaard speciaal Hoste een loer had willen draaien door tegen dek te gaan! Laat ons het er op houden dat Hoste gewoon ontgoocheld was. Je zou van minder, alweer een ereplaats, en dan nog de minst dankbare: net naast het podium.

Het duel Boonen-Pozzato was pure topsport. Heerlijk om te zien en hopelijk zuiver! En Pozzato toonde zich op de piste een sportieve verliezer.