donderdag 27 augustus 2009

dag 721 – 090807 vrijdag (vervolg)

13.20 uur. We vertrekken […] * Via Lille en Arras op de nationale tot in een gat met een vreemde toren waar we in de bar tabac op de hoek een koffie drinken. Een zwarte man en een blanke vrouw pluizen de krant na op zoek naar iets wat gelukkig maakt (en dat onder een kaart van Frankrijk).

We worden geplaagd door vliegen en door een gedubde serie op TF1. Naast ons koopt een koppel krasloten. S krijgt een langdurige telefoon. Ik vraag aan de bazin hoe het gat heet. Ze spelt het me voor: ‘l’Arbret’.

[…] Na een geïmproviseerde maaltijd […] met brood, ham en kaas. S drinkt uit een plastic bekertje van de rode wijn die ik heb meegebracht (een halve fles die nog openstond en die niet slecht mocht worden), ik hou het bij het frisse flesje Evian dat we voor € 1,80 (!) uit de lobbyautomaat hebben getrokken. De rit hierheen verliep langs een stukje autostrade tussen Amiens en Beauvais, voor de rest nationales. Het laatste stuk naar Chartres, vanuit Maintenon, bracht, met de kathedraal op de achtergrond, zeer mooie landschappen. […] S leest Paustovskij, ik Mijnheer sjamaan van Koen Peeters.