dinsdag 3 februari 2009

Dag 522 vVH&C

090121 en 090202 – Jammer van het gestotter. Hoewel, je zou op den duur gaan denken dat ook dat is opgelegd door spindoctors en vervolgens zorgvuldig ingestudeerd. Het maakt hem menselijker. ‘Kijk maar eens, hoe hij ook in dat moeilijke moment de kalmte weet te bewaren.’

De man draagt een joekel van een charisma voor zich uit. Je zou er bang van worden. Zie hoe zijn aura nu al de eenzaamheid van de macht uitstraalt.

Een dag later. Nauwelijks aan het werk of hij ondertekent al zijn eerste besluit. Een symbooldossier natuurlijk. Maar zie, hoe nadrukkelijk linkshandig hij is. Niet zomaar, onopvallend, maar als een kind dat, bang voor vlekken, zijn hele arm rond het schrift krult.
Clinton was ook linkshandig. Veel sympathieke mensen zijn linkshandig.

Wat maakt nu deze nieuwe president zo geloofwaardig? Onze hoop natuurlijk, wij wíllen dat hij geloofwaardig is want wij investeren geen vertrouwen in een president van een wereldmacht zoals we in het eerste het beste rommelkrediet zouden investeren. Maar afgezien daarvan? Wellicht is Obama geloofwaardig omdat hij na een gesjeesde filmster, een pindanotenfabrikant, een oliemagnaat, een vastgoedspeculant en een verlopen zoon van een oliemagnaat eindelijk eens iemand is die volledig op eigen kracht en op de kracht van het woord dat hij beheerst zijn huidige positie heeft verworven.