donderdag 3 september 2009

dag 727 – 090813 donderdag

Ik sta om zeven uur op en lees ‘De reünie van 6 oktober’ en ‘Een moeder’, twee Dubliners-verhalen.

Droom #25
Ik droomde dat A en BC mijn hulp inriepen en dat een monsterachtige kruising van een kat en een schorpioen een uil opvrat. De uil keek mij met smekende ogen aan en ik kon niets doen.

We fietsen naar Saint-Affrique. Op weg daarheen heb ik oog voor de agrarische architectuur van oogstschuren of schuurwoningen of refuges voor schapen of wat het ook moge zijn: alles staat verlaten – op een enkele tot hedendaagse woning omgevormd exemplaar na – en wordt stilaan terug ingepalmd door de natuur. Op de heenweg profiteren we van de lichte daling in het traject maar is er tegenwind, op de terugweg is het precies omgekeerd – maar het nadeel weegt dan niet op tegen het voordeel. […]
In Saint-Affrique lopen we even binnen in een boekhandel en gaan we op restaurant. Dat wil zeggen: we nemen plaats aan een tafeltje in de gelagzaal en twee minuten later staan er een fles wijn, een karaf water, twee glazen, een mand brood en een hors d’oeuvre voor onze neus – en we hebben nog niets gevraagd. Na het ei met mayonaise volgt een stevige werkmansschotel met spek en witte bonen, dan nog een assortiment kazen om u tegen te zeggen én een dessert met ananas en ijs. Na de koffie krijgen we de onwaarschijnlijke rekening gepresenteerd: 12 euro per persoon!

We zijn natuurlijk niet van de wijn kunnen afblijven, hetgeen het fietsen geenszins bevordert. Maar gelukkig is die terugweg dus minder zwaar. Een telefoon met […] zet een domper op de feestvreugde.

Terug op de camping blijken we 73 kilometer te hebben afgelegd. Douche, zwembad, praatje met R, met wie we overmorgen naar de abdij in Sylvanès zullen gaan. Aperitief met E en S. We hebben het over de cx-waarden van auto’s, ik demonstreer de werking van de Hasselblad, de plot van enkele films wordt uit de doeken gedaan – enfin, het is een gezellige bijeenkomst. […] Na het eten komen we tot de vaststelling dat […] We gaan naar de schuur voor een spelletje rummycub. ‘Wat is je favoriete film?’ is op een gegeven ogenblik een vraag. Voor E is het De baron van Münchhausen, J noemt Bienvenue chez les Ch’tis, F The Sound of Music, S Broadway Danny Rose en ikzelf The Flight of The Phoenix.