zondag 31 oktober 2004

Exit

Maandag komt L.F., hoofdredacteur van het op tienduizend exemplaren gratis verspreide Brugse cultuurblad Exit, me interviewen over mijn digitale activiteiten ten einde zijn lezers een inkijk verschaffen op de fenomenen ‘weblog en fotoblog’. Waarom hij dat bij mij komt doen en niet bij de zonder twijfel tientallen andere Bruggelingen die zich met teksten of foto’s op het net bezighouden? Misschien is het toeval. Hoewel, er zullen er niet veel zijn die het allebei doen.
Als dat gesprek een beetje goed aan boord wordt gelegd, kan dat voor deze blog, de fotoblog en het abonneebestand van de foto-e-mails een aanzienlijke ruggensteun betekenen.
Wat wil ik dat L.F. in zijn stukje schrijft?
- Dat ik mijn blog interessant poog te maken door niet in ‘liefste dagboek’-stijl over mezelf te emmeren.
- Dat er voor elk wat wils is, met diverse rubrieken: de Ryckevelde-herinneringen, de twee woordenboeken, de Proust-vertalingen, de fotografie-opmerkingen, de fietsritverslagjes…
- Dat ik een strikte scheiding poog te handhaven tussen mijn privé-leven en mijn digitaal optreden: ‘Digital’ is uiteraard niet mijn familienaam. Maar dat overlappingen natuurlijk onvermijdelijk zijn.
- Dat ik gelóóf in het medium: je bereikt er meer lezers mee dan laat ons zeggen in een literair tijdschrift van tweede garnituur. En het leidt bovendien veel gemakkelijker tot contact. Virtueel contact, dat wel, maar toch: contact.
- Dat er ook een paar andere – en veel betere – Brugse fotografen op Photoblog.be aan het werk zijn: Alchemist en Timescapes.
- Hoe het praktisch in zijn werk gaat: ik werk thuis en zit de hele dag achter mijn computer, de logs worden tussen de bedrijven door aangevuld; waar een ander op kantoor even naar de koffieautomaat of de rookkamer gaat en daar een kwartier blijft kletsen, parkeer ik mijn teksten of foto’s op het www, of bezoek ik er eventjes mijn digitale vrienden. Het fotograferen doe ik telkens wanneer ik buitenkom: dat gebeurt tegenwoordig nooit zonder fototoestel (ik bedoel het buitenkomen).
Als L.F. dat allemaal oppikt, zal het al goed zijn. Ik ben benieuwd.