woensdag 15 februari 2017

los ingeslagen 243 / droom # 106-108


20 april 2002

(…)

*

Met T. naar Ryckevelde. Ik probeer hem wat belangstelling voor planten en vogels bij te brengen (…). Zowel op de heen- als op de terugweg zie ik Dirk D. het onkruid tussen de kasseien van zijn oprit te lijf gaan met herbiciden.

*

Casanova, De school van het leven:
[220]: ‘Ik merkte dat degene die zegt sublata lucerna nullen discrimen inter mulieres gelijk heeft, maar zonder liefde is dit grote gebeuren een platvloerse aangelegenheid.’

*

(…)21 april 2002

(…)


*


In Frankrijk gaat Le Pen en niet de socialistische premier Jospin naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Het verglijden naar extreem-rechts zet zich in heel Europa door: Italië, Oostenrijk, Vlaanderen, Denemarken, Portugal, Nederland, Italië en nu Frankrijk.


22 april 2002

Af en toe, en steeds meer, voel ik de behoefte om me maatschappelijk verdienstelijk(er) op te stellen. Vrijwilligerswerk of iets dergelijks. Om mijn onvermogen te maskeren om er op eigen houtje iets van te bakken…

*

De brief van Gilbert D. als antwoord op mijn reisnotities doet me erg veel deugd. (…)

*

(…)

*

Ik moet dringend iets vinden wat ik echt graag doe.


23 april 2002

Droom: Ik sta in de goal en laat de gemakkelijkste ballen passeren.

Droom: Mijn studentenkot in de Vesaliusstraat. De indeling is veranderd, er wonen andere studenten. Ik wil er opnieuw een kamer betrekken maar ook ‘mijn’ kamer is ingenomen. Ik kan een kamer krijgen een paar huizen verder.

Droom: Op een krantenredactie. Ik krijg opdrachten van R. Ik werk het hardst, doe het meest.

*

Tv-avond. Voel me opnieuw triest en depressief. En gevangen. Voetbal: Champions League. In ‘Zeeman met boeken’ wordt geanimeerd gepraat over Coetzee.