maandag 7 juni 2010

reactie

reacties op mijn opmerkingen bij het verkiezingsdebat op één op 6 juni 2010

Het gaat altijd over het groot kapitaal, nooit over de kleine mens!!!
S.W.

Goede analyse. Een schande is het dat een goede performer gelijkgesteld wordt met een goede politicus. Dewever werd na afloop bejubeld en kreeg constant applaus hoe flets hij ook was. Voor hem kan het niet meer stuk. Wat het land betreft is dat minder duidelijk.
S.D.

Dat applaus is te verklaren. Door een 'foutje' heeft de VRT alleen de supporters van NVA en VB binnen gelaten. De spa'ers stonden, letterlijk en figuurlijk, buiten op straat.
P.V.

De VRT had de politieke partijen 'gevraagd' om extra publiek mee te brengen. In/aan de studio bleek plots dat er te veel publiek was opgedaagd. Dus werden alleen de supporters van NVA en VB in de studio binnengelaten. En dit is géén grap.De format - met zeven kopstukken - speelt ook vol in de kaart van NVA, VB en LDD: de partijen die zich verschuilen achter one-liners, die geen echt programma hebben, komen hier sowieso goed uit. Wanneer de moderatoren het dan ook nog eens nalaten om antwoorden te eisen op vragen, is het hek helemaal van de dam.
P.

Goede middag,
Een kleine reactie op uw blog betreffende het verkiezingsdebat:
Ik vond dat Mevr. Thyssen zich zeer goed verdedigde en haar standpunten duidelijk naar voren bracht. Gennez blijft maar 'zeiken' over het 'slechte' beleid van de laatste jaren. Alle schuld nu in de laatste regeringspartijen hun schoenen schuiven, is zeker niet correct (ja, er was de crisis, ...).Toen de partij van Gennez mee aan het bestuur was, hebben ze ons land 'uitverkocht' (overheidsgebouwen werden verkocht - om de begroting in evenwicht te houden - om achteraf terug te huren - wat over langere termijn weer duurder blijkt te zijn).Het wordt tijd dat er eens op 'lange' termijn wordt gedacht.
P.S. Ik weet nog niet voor welke partij ik zal stemmen.

Met vriendelijke groeten en nog een prettige dag!
H.G.

"Terechte bedenkingen. De impact van dit soort formats blijft volgens mij te groot om gezond te zijn. Alleen vrees ik dat het nog lang wachten zal zijn op de eerste politicus die, Flip Kowlier achterna, met een 'welgemeende fuck you' de makers ervan in hun hemd zet..."
S.C.

Good catch, dat van het afterdebat, ik zag hen afgeven op Van Besien en dan zag ik fragmenten die daar niets mee te maken hebben. Ik vermoed dat Wouter het spel niet wil meespelen van zij die na een dagtaak nog een hele avond in media allerhande willen opdagen.Misschien moeten de linkse partijen splitsen & zo ervoor zorgen dat de tijd niet 5 tegen 2 in hun nadeel wordt verdeeld.(mooie blog, ik wou dat ik 'n talent voor vorm kon kombineren met een talent voor inhoud)
A.O.